Բաժիններ՝

Իսպանական շատ համեղ աղանդեր՝ «Սուրբ Թերեզայի դեղնուցները»

Բաղադրիչներ

1. Ջուր – 75 մլ

2. Շաքարավազ – 200 գ

3. Կիտրոն – 1 հատ

4. Դարչինի փայտիկ – 1 հատ

5. Շաքարի փոշի

6. Ձվի դեղնուց – 6 հատ

Պատրաստման եղանակը

1. Դեղնուցներն անցկացնել քամիչի միջոցով՝ մեմբրաններից ազատվելու համար:

2. Պատրաստել օշարակ. թասի մեջ լցնել 100 գ շաքարավազ, լցնել ջուրը, ավելացնել դարչինը և կիտրոնի կեղևը: Հասցնել եռման, հեռացնել դարչինը և կիտրոնի կեղևը, եռացնել այնքան, մինչև օշարակը պնդանա: Վերցնել կրակից և թողնել, որ մի փոքր սառչի:

3. Տաք օշարակը լցնել դեղնուցի վրա, անընդհատ հարելով՝ դնել ցածր կրակին և շարունակել հարել, մինչև պինդ զանգված ստանալը: Պատրաստի զանգվածը լցնել ափսեի մեջ և թողնել, որ սառչի:

4. Ձեռքերին շաքարի փոշի շաղ տալ, զանգվածից ձվի դեղնուցի չափի գնդիկներ ձևավորել, հետո թավալել շաքարավազի մեջ և տեղադրել թղթե կաղապարների մեջ: Թողնել սառնարանում 10-15 րոպե, մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս