Ամռան շոգին լավագույնը զովացուցիչ ըմպելիքն է, իսկ ելակով լիմոնադը դուրս է մրցակցությունից
Բաղադրիչներ
1. Ելակ – 150 գ
2. Ջուր – 400 մլ
3. Շաքարավազ – 80 գ
4. Մեկ կիտրոնի կեղև
5. Կիտրոնի հյութ – 100 մլ
6. Անանուխ
7. Սառույց
Պատրաստման եղանակը
1. Կաթսայի մեջ լցնել շաքարավազը, կիտրոնի կեղևը և լցնել ջուրը, եփել, մինչև շաքարավազը լուծվի: Սառեցնել:
2. Ելակը մաքրել և հարել բլենդերով, ավելացնել կիտրոնահյութը:
3. Զանգվածները խառնել իրար, լցնել բաժակների մեջ, քամել: Բաժակի մեջ ավելացնել սառույց և անանուխի տերևներ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը