
Լոբով, տավարի մսով և ընկույզով աղցան

Բաղադրիչները`
• լոբի- 1 բաժակ (եփած)
• տավարի միս- 600 գ (եփած, երկարավուն կտրատած)
• գունավոր պղպեղ- 3 հատ (երկարավուն կտրատած)
• կարմիր սոխ- 1 գլուխ (կիսալուսնաձև կտրատած)
• աղ
• շաքարավազ- 1 թ/գ
• քացախ 1 թ.գ.
• ընկույզ- 300 գ (մանրացված)
• համեմ
• սխտոր-2 պճեղ
• աղ, սև պղպեղ
• խմելի-սունելի- 1 թ/գ
• ձեթ
• կիտրոնի հյութ
Պատրաստման եղանակը՝
Սոխը մարինացնել աղով և քացախով։
Գունավոր պղպեղները, միսը կտրատել, ընկույզը մանրացնել և լցնել մեծ տարայի մեջ։ Այնուհետև ավելացնել ճզմած սխտորը, համեմը, խմելին-սունելին, աղ անել, ավելացնել կիտրոնի հյութն ու ձեթը, ապա մարինացված սոխը ու լավ խառնել։