Բաժիններ՝

Մրգերով ու հատապտուղներով ժելե

Բաղադրիչները՝

  • 1 հատ նեկտարին
  • 1 հատ տանձ
  • 12 հատ խաղողի հատիկ
  • 12 հատ բալ
  • 6 հատ ելակ
  • 3 ճյուղ սև հաղարջ
  • 1-1/2 ճ/գ ժելատին
  • 1/2 բաժակ շաքարավազ
  • 500 գ խնձորի կամ խաղողի հյութ
  • 3 ճյուղ անանուխ
  • 4 ճ/գ մորու օշարակ

Պատրաստման եղանակը

Շաքարավազը լցրեք 1/2 բաժակ ջրի մեջ, տաքացրեք մինչև լուծվելը:

Օշարակը մի փոքր հովացրեք, ավելացրեք նախապես թրջած ժելատինը: Օշարակը ժելատինի հետ խառնելով տաքացրեք, որպեսզի ժելատինն ամբողջությամբ լուծվի: Ավելացրեք խնձորի կամ խաղողի հյութը, մորու օշարակը և հովացրեք:

Կարդացեք նաև

Հովացած ժելեի մի մասը լցրեք տարայի մեջ ու տեղադրեք սառնարանում:

Նեկտարինի, խաղողի ու բալի կորիզները հեռացրեք: Հեռացրեք նաև տանձի միջուկը: Մրգերը կտրատեք:

Ժելեով տարայի մեջ շարեք կտրտած մրգերն ու հատապտուղները, վրան ժելե լցրեք ու սառեցրեք:

Մրգերի վրա շարեք անանուխի տերևները, մնացած ժելեն լցրեք, սառեցրեք:

Մրգերի ու հատապտուղների վրա լցրեք մնացած ողջ ժելեն ու ամբողջությամբ սառեցրեք:

Տեսանյութեր

Լրահոս