Հավի կրծքամիսը՝ պանրի սոուսով
Բաղադրիչները՝
- 6 հատ հավի կրծքամիս
- 4 ճ/գ կարագ
Սոուսի համար
- 200 գ քերած պարմեզան պանիր
- 1 բաժակ թանձր սերուցք
- 1/2 բաժակ հավի արգանակ
- 2 ճ/գ մարտինի
- 2 ճ/գ կիտրոնի քերած կեղև
- 1 ճ/գ կիտրոնի հյութ
- աղացած սպիտակ պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը
Հավի կրծքամիսը ծեծեք, աղ ու պղպեղ արեք և կարագի մեջ տապակեք մինչև պատրաստ լինելը: Տապակելու ընթացքում առաջացած հեղուկը լցրեք պնակի մեջ, հովացրեք:
Սոուսի համար մարտինին խառնեք կիտրոնի կեղևի ու հյութի հետ, 5 րոպե տաքացրեք:
Ավելացրեք սերուցքը, արգանակը, կրծքամսի տապակելուց հետո մնացած հեղուկը, քերած պանրի կեսը, աղ ու պղպեղ արեք, էլի տաքացրեք:
Մատուցելիս հավի կրծքամիսը տեղադրեք ափսեի մեջ, վրան լցրեք սոուսն ու քերած պանիրը:
Մատուցեք տապակած լոլիկի ու սպագետտիի հետ մեկտեղ: