Բաժիններ՝

Ռիկոտայով թխվածքաբլիթներ կանոլի

Բաղադրիչները՝

  • 300 գ ալյուր
  • 2 ճ/գ կարագ
  • 2 ճ/գ շաքարավազ
  • 1 ձու
  • սպիտակ չոր գինի
  • 1 լ ձիթապտղի ձեթ՝ տապակելու համար

Միջուկի համար

  • 400 գ ռիկոտա պանիր
  • 100 գ մուգ շոկոլադ (70 տոկոս կակաո)
  • 200 գ շաքարի փոշի
  • մի փոքր շաքարավազ
  • 1 փաթեթ կամ 10 գ վանիլային շաքարավազ
  • 30 գ ընկուզեղենի խառնուրդ՝ ընկույզ, պնդուկ, պիստակ
  • աղ՝ ըստ անհրաժեշտության

Պատրաստման եղանակը

Ալյուրը խառնեք շաքարավազի և հալեցրած կարագի հետ: Վրան լցրեք գինին, այնքան, որ պինդ խմոր ստացվի, լավ հունցեք: Խմորը կերակրի թաղանթի մեջ փաթաթեք ու 1 ժամ թողեք:

Կարդացեք նաև

Միջուկի համար ռիկոտա պանիրն անցկացրեք ցանցի միջով, սովորական ու վանիլային շաքարավազի հետ հարեք մինչև փքուն կրեմ ստանալը: Շոկոլադը մանրացրեք, ավելացրեք կրեմի մեջ: Միջուկը տեղադրեք սառնարանում:

Եթե ռիկոտան կովի կաթից է պատրաստված, կրեմի մեջ մի պտղունց աղ ավելացրեք:

Խմորը բարակ բացեք, նրա վրա 10 սմ կողմերով քառակուսիներ առանձնացրեք: Խմորի այդ քառակուսիները փաթաթեք 6-7 սմ երկարությամբ և 3-3,5 սմ տրամագծով մետաղական ձողիկների կամ կանոլի թխվածքաբլիթների համար նախատեսված գլանների վրա: Ամուր սեղմեք խմորի միացման տեղերը:

Միջին ուժգնության կրակի վրա տաքացրեք ձիթապտղի ձեթը: Խողովակները 2-3 րոպե տապակեք մինչև բաց ոսկեգույն երանգ ստանալը: Պատրաստի թխվածքաբլիթի խողովակները գլանակներից հանելուց առաջ դրանք տեղադրեք անձեռոցիկների վրա և հովացրեք:

Խողովակները լցոնեք կրեմով, ծայրերին կրեմը հարթեք: Խողովակների ծայրերին՝ կրեմի վրա լցրեք կտրտած ընկուզեղենը:

Շաքարի փոշի ցանեք ու մատուցեք:

Տեսանյութեր

Լրահոս