Բաժիններ՝

Մսով կեֆտեդես

Բաղադրիչները՝

  • 1 կգ տավարի կամ հորթի մսի խճողակ
  • 200-250 գ առանց միջուկի չորահաց
  • 2 ձու
  • 2 միջին չափի գլուխ սոխ
  • 3 պճեղ սխտոր
  • 3-4 ճ/գ անիսոնի օղի՝ ըստ ցանկության
  • խնկածաղիկ (орегано)
  • աղ, աղացած սև պղպեղ
  • ալյուր
  • կարագ՝ տապակելու համար

Պատրաստման եղանակը

Մաքրեք ու մանր կտրատեք սոխն ու սխտորը: Հացը սառը ջրի մեջ 5-10 րոպե թրջեք, ապա քամեք:

Խառնեք բոլոր բաղադրիչները՝ աստիճանաբար ավելացնելով օղին: Լավ հունցեք խճողակն ու 1 ժամով տեղադրեք սառնարանում:

Կարդացեք նաև

Տաք ջրի մեջ ձեռքերն անընդհատ մտցնելով՝ խճողակից գնդիկներ արեք, թաթախեք ալյուրի մեջ:

Խորը թավայի մեջ հալեցրեք կարագը: Մաս-մաս տեղադրեք մսագնդիկներն ու անընդհատ շրջելով՝ տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Տեղադրեք անձեռոցիկների վրա, իսկ հետո ափսեի մեջ:

Մատուցեք տաք վիճակում:

Խորհուրդ: Տավարի մսի խճողակին կարող եք մի փոքր ոչխարի յուղոտ միս ավելացնել: Այդպես էլ բավական համեղ է ստացվում:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս