Բաժիններ՝

Սննդաբանը տարեցներին խորհուրդ է տվել, թե որ դեպքում պետք է հրաժարվել կաթնամթերքից

Սննդաբան Նատալյա Կրուգլովան նախազգուշացրել է, որ տարեց մարդկանց մոտ կարող է զարգանալ լակտոզայի անհանդուրժողականություն՝ կաթնամթերքի ածխաջրերի քայքայման մեջ ներգրավված ֆերմենտի անբավարարություն, որն արտահայտվում է փքվածության զգացողությամբ:

Մասնագետը նշել է, որ եթե մարդու մոտ նման անբավարարություն է ախտորոշվում, ապա նա պետք է հրաժարվի ֆերմենտացված կաթնամթերքից և անցնի կաթնաշաքար չպարունակող մթերքների։ Կարող եք նաև ընդունել դեղամիջոցներ, որոնք պարունակում են օրգանիզմում բացակայող ֆերմենտը:

Կրուգլովան նշել է, որ եթե մարդը լավ հանդուրժողականություն ունի կաթնամթերքի նկատմամբ և չի ունենում փքվածություն, գազեր կամ աղիների ֆունկցիայի խանգարում, արտադրանքը կարող է թողնել սննդակարգում: Եթե ​​այս ախտանիշներն ի հայտ են գալիս ֆերմենտացված կաթնամթերք օգտագործելուց հետո, ապա պետք է անցնել առանց կաթնաշաքարի դիետայի, ըստ shantnews-ի՝ գրում է kp.ru կայքը։

Բժիշկը ասել է, որ տարեց մարդիկ կարող են հակված լինել օստեոպորոզի, հիվանդություն, որը հանգեցնում է հյուսվածքների խտության նվազմանը: Կալցիումի պակասի դեպքում այս վիճակը կարող է վատթարանալ: Այս առումով ամենօրյա սննդակարգում անհրաժեշտ է կաթնամթերք՝ միջինը երկու-երեք չափաբաժին:

Կարդացեք նաև

Տեսանյութեր

Լրահոս