Դիետիկ Պաննա կոտա՝ «Ձնագնդիկ»
Բաղադրիչներ
1. Ցածր յուղայնությամբ կաթնաշոռ – 250 գ
2. Կաթ – 1 բաժակ
3. Շաքարավազ – 4 ճ/գ
4. Վանիլին – 1 թ/գ
5. Ժելատին – 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Կաթնաշոռին ավելացնել շաքարավազը և վանիլինը, լավ խառնել:
2. Ժելատինը լցնել կաթի մեջ, թողնել՝ ուռչի: Այնուհետև կաթը դնել ցածր կրակի վրա, տաքացնել՝ խառնելով, մինչև ժելատինն ամբողջովին լուծվի: Չեռացնել, վերցնել կրակից, սառեցնել:
3. Կաթնաշոռը խառնել կաթի հետ, լցնել կաղապարի մեջ, մի քանի ժամ դնել սառնարանը:
4. Մատուցել հատապտուղների հետ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը