Բանջարեղենային ռագու
Բաղադրիչները
- 8-10 միջին չափի, հասած լոլիկ
- 3 միջին չափի քաղցր տաքդեղ
- 2 ոչ մեծ դդմիկ կամ ցուկինի
- 3 միջին չափի բադրիջան
- 5 միջին չափի գլուխ սոխ
- 100 մլ ձիթապտղի ձեթ
- աղ, աղացած սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Տաքդեղները մաքրեք սերմերից, խորանարդաձև կտրատեք: Նույն ձևով կտրատեք նաև դդմիկն ու բադրիջանը (կարող եք դրանք մաքրել կեղևից կամ թողնել կեղևով՝ ըստ ճաշակի):
Լոլիկների վրա եռացրած ջուր լցրեք, հետո՝ սառը ջուր: Լոլիկների կեղևը հեռացրեք, միջուկները միջին չափի կտրատեք: Կտրատեք նաև սոխը:
Մեծ թավայի մեջ ձիթապտղի ձեթ լցրեք, միջին կրակի վրա տապակեք բոլոր բանջարեղենները, բացի լոլիկից: Այն ավելացրեք 10-15 րոպե հետո: Ավելացնելուց հետո կրակը թուլացրեք:
Բանջարեղենը շոգեխաշեք թույլ կրակի վրա, մինչև սոուսը խտանա՝ մոտ 30 րոպե: Աղ ու պղպեղ արեք, խառնեք:
Մատուցեք տաք կամ սառը վիճակում:
Խորհուրդ: Այս ռագուն պարտադիր չէ մատուցել մսի հետ, այն կարող է նաև ինքնուրույն ուտեստ լինել: