Բաժիններ՝

Պորտուգալական մսային ասորտի՝ պիրի-պիրի սոուսով

Բաղադրիչները՝

  • 500 գ խոզի միս՝ որովայնի հատվածից
  • 1 կգ հորթի փափուկ կրծքամիս կամ 1,5 կգ հորթի կրծքամիս՝ ոսկորներով
  • 1 հավ՝ 1,5 կգ
  • 6 խոզի երշիկ (2-ը սովորական, 2-ը պիկանտ, 2-ը սխտորով)
  • 1 փոքր գլուխ կաղամբ
  • 3 միջին չափի շաղգամ
  • 5 միջին չափի գազար
  • 8 միջին չափի կարտոֆիլ
  • 500 գ կլոր բրինձ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պիրի-պիրի սոուսի համար

  • 10 չոր կծու կարմիր չիլի պղպեղ
  • 100 մլ ձիթապտղի ձեթ
  • 75 մլ խնձորի քացախ
  • 1 ճ/գ աղ

Պատրաստման եղանակը

Շատ մեծ կաթսայի մեջ տեղադրեք հավը, հորթի միսն ու խոզի միսը: Սառը ջուր լցրեք այնպես, որ կաթսայի պարունակությունը ծածկվի և 4 սմ էլ ավել լինի: Միջին կրակի վրա եռացրեք, փրփուրը հեռացրեք:

Կարդացեք նաև

Կաթսայի մեջ աղ ավելացրեք, կրակը իջեցրեք ու թողեք միսը 1,5 ժամ եփվի, բայց այնպես, որ ջուրը թույլ եռա:

Քանի դեռ միսն եփվում է, պատրաստեք սոուսը: Չիլի պղպեղը լավ մանրացրեք, խառնեք ձեթի, քացախի ու աղի հետ, թողեք 2 ժամ մնա:

1,5 ժամից հետո մսի արգանակից 1,5 լիտր առանձնացրեք, լցրեք մեկ այլ, մաքուր կաթսայի մեջ, իսկ մսով մեծ կաթսան թողեք կրակի վրա ևս 1 ժամ:

Մաքրեք շաղգամը, կարտոֆիլն ու գազարը, խոշոր կտրատեք: Կաղամբը բարակ շերտերով կտրատեք: Բոլոր բանջարեղենները լցրեք առանձնացված 1,5 լիտր արգանակով կաթսայի մեջ, թույլ կրակի վրա 20 րոպե եփեք: Ապա նույն կաթսայի մեջ տեղադրեք խոզի երշիկները, ևս 15-20 րոպե եփեք: Հետո հանեք կրակի վրայից:

Այդ նույն ժամանակ մսով կաթսայից ևս 1 լիտր արգանակ առանձնացրեք, լցրեք ուրիշ կաթսայի մեջ, ավելացրեք բրինձը, աղ ու պղպեղ արեք ու եփեք, մինչև այն պատրաստ լինի:

Պատրաստի միսը (2,5 ժամ եփելուց հետո) համաչափ կտրատեք, հավը 8 մասի բաժանեք: Կտրտած միսը տեղադրեք խորը ափսեի մեջ, շուրջը շարեք բանջարեղենն ու վրան քիչ քանակի տաք արգանակ լցրեք:

Մեկ այլ խորը, մեծ ափսեի մեջ լցրեք բրինձը, նրա վրա հաստ կլոր կտրտած խոզի երշիկը:

Ուտեստը մատուցեք պիրի-պիրի սոուսի հետ միասին:

Տեսանյութեր

Լրահոս