Բաժիններ՝

Լցոնած տաքդեղներ

Բաղադրիչները

  • 6 բաժնի համար
  • 6 հատ կանաչ կամ կարմիր միջին չափի քաղցր տաքդեղ
  • 300-350 գրամ աղացած միս
  • 2 դեղնուց
  • 1 կտոր հաց
  • 100 մլ կաթ
  • 2 մեծ, լավ հասած լոլիկ
  • 1 խոշոր գլուխ սոխ
  • 1 պճեղ սխտոր
  • 4 ճյուղ մաղադանոս
  • գինու քացախ
  • 2 ճ/գ ձիթապտղի ձեթ
  • կարագ
  • աղ
  • աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Հեռացրեք տաքդեղների պոչային մասը, մաքրեք սերմերից: Կարևոր է, որ տաքդեղները չվնասվեն:

Մեծ թավայի մեջ 2 լիտր ջուր եռացրեք, եռացող ջրի մեջ դրեք տաքդեղները, եփեք 8-10 րոպե: Կարագ քսեք տապակին, տաքդեղները շարեք վրան:

Կարդացեք նաև

Լցոնի համար լոլիկները մտցրեք եռացող ջրի, ապա սառը ջրի մեջ, մաքրեք կեղևից ու սերմերից: Սոխը մանրացրեք: Թավայի մեջ տաքացրեք ձիթապտղի յուղը: Նրա մեջ 3-4 րոպե տապակեք սոխն ու լոլիկը:

Հացը թաթախեք տաք կաթի մեջ: Երբ հացը թրջվի, մնացած կաթը թափեք: Մանրացրեք սխտորն ու մաղադանոսը:

Սոխով ու լոլիկներով թավայի մեջ ավելացրեք աղացած միսը, սխտորն ու մաղադանոսը, հացը: Աղ ու պղպեղ արեք: Ամեն ինչ ինչպես հարկն է խառնեք ու ևս 10 րոպե տապակեք:

Արդեն պատրաստի լցոնի մեջ ավելացրեք ձվի դեղնուցները: Տաքդեղների մեջ լցրեք լցոնը, մի քիչ քացախ արեք և 25 րոպե տեղադրեք 170օC ջեռոցի մեջ:

Պատրաստի ուտեստը կարելի է մատուցել և՛ տաք, և՛ սառը վիճակում:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս