Ջեմով և ընկույզով գերմանական թխվածքաբլիթ «Շպիտցբուբեն»
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 420 գ
2. Շաքարի փոշի – 210 գ + 30 գ (զարդարելու համար)
3. Կարագ – 250 գ
4. Ձու – 1 հատ
5. Պնդուկ – 125 գ
6. Ջեմ – 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Պնդուկը բլենդերով վերածել ալյուրի:
2. Թասի մեջ խառնել շաքարի փոշին, ալյուրը և մանրացրած պնդուկը:
3. Ավելացնել կտրատված կարագը և ձեռքով տրորելով զանգվածը՝ վերածել փշուրի:
4. Ստացված փշուրին ձու ավելացնել և խմոր հունցել:
5. Ստացված խմորը գնդել, փաթաթել սննդային թաղանթով և երկու ժամով դնել սառնարանը:
6. Սառած խմորը գրտնակել 3-4 մմ հաստության շերտի: Կաղապարների օգնությամբ թխվածքաբլիթներ ձևավորել:
7. Շարել տապակին և թխել 10-12 րոպե 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
8. Պատրաստի թխվածքաբլիթները մի փոքր սառեցնել:
9. Դեռ գոլ վիճակում գտնվող թխվածքաբլիթների տակի մասին ջեմ քսել և երկու թխվածքաբլիթ կպցնել իրար: Վրան շաքարի փոշի շաղ տալ, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը