Շոկոլադե ժելե. աղանդերն ունի շատ նուրբ համ
Բաղադրիչներ
1. Շոկոլադ – 150 գ
2. Կաթ – 400 մլ
3. Ժելատին – 1 ճ/գ
4. Շաքարավազ
5. Վանիլին – 1 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Ժելատինը թրջել:
2. Շոկոլադը կտորների վերածել և հալեցնել տաք կաթի մեջ:
3. Ավելացնել շաքարավազ և վանիլին, լավ խառնել:
4. Ժելատինը լուծել ջրային գոլորշու վրա՝ անընդհատ խառնելով:
5. Ժելատինը մի փոքր սառեցնել և ավելացնել կաթին:
6. Խառնել:
7. Ժելեն լցնել կաղապարների մեջ:
8. Դնել սառնարանը՝ մինչև պնդանա:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը