Ինչին է օգտակար էկզոտիկ ավոկադոն
Գիտնականները բացահայտել են, որ ավոկադոյի ամենօրյա օգտագործումը նպաստում է սրտանոթային համակարգի բարելավմանը: Ավոկադոն և չափավոր ճարպային (34% ճարպ) սննդակարգը նվազեցնում է գեր մարդկանց մոտ առաջացող սրտային հիվանդությունների ռիսկը: Ընդ որում՝ ավոկադոն ոչ ճարպային ուտելիքն իրապես առողջարար է դարձնում:
Հայտնի է, որ չափավոր յուղայնությամբ սննդակարգը հանգեցնում է ցածր խտության վնասակար խոլեստերին կրճատմանը: Սակայն միայն ավոկադոյի կիրառումն է օգնում նվազեցնել ցածր խտության լիպոպրոտեինների մասնիկների քանակը: