22 պարտադիր մթերք՝ բալանսավորված սնունդի համար. սպիտակուցների, ճարպերի և ածխաջրերի գլխավոր աղբյուրները

Արդեն շատ վաղուց գաղտնիք չէ, որ բալանսավորված ճիշտ սնունդը կարևոր դեր է խաղում մարդու սննդակարգում: Այն կարևոր է նաև մարզիկների նախապատրաստման գործընթացում:

Եթե դու նույնիսկ չես ձգտում օլիմպիական բարձունքների, այլ ուղղակի ուզում ես պահպանել մարմինդ լավ վիճակում, ապա չի կարելի արհամարհել ճիշտ և բալանսավորված սննդի հարցը: Ներկայացնում ենք սպիտակուցների, ճարպերի և ածխաջրերի գլխավոր աղբյուրները, որոնք կօգնեն Ձեզ այդ հարցում:

Սպիտակուցների, ճարպերի և ածխաջրեր աղբյուրները

Սպիտակուցների առավել նախընտրելի աղբյուրները

1. Հավկիթ
2. Հավի կրծքամիս
3. Տավարի միս
4. Տավարի լյարդ
5. Թյունոս՝ սեփական հյութում
6. Անյուղ կաթնաշոռ
7. Անյուղ յոգուրտ
8. Անյուղ կաթ

Ածխաջրերի առավել նախընտրելի աղբյուրները

1. Հնդկաձավարի շիլա
2. Ցորենի շիլա
3. Բրնձի շիլա
4. Վարսակի շիլա
5. Գարեհաց
6. Կարտոֆիլի խյուս
7. Հասած բանան
8. Չամիչ
9. Խնձոր

Ճարպերի առավել նախընտրելի աղբյուրները

1. Արևածաղկի ձեթ
2. Եգիպտացորենի ձեթ
3. Ընկույզ
4. Գետնանուշ
5. Սարդինա

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Տեսանյութեր

Լրահոս