Բաժիններ՝

Չեվապչիչի՝ այվար սոուսով

Բաղադրիչները

  • 1 կգ մսի խճողակ (տավարի, խոզի կամ ոչխարի, կարելի է նաև դրանց խառնուրդը)
  • 2 մեծ գլուխ սոխ
  • աղացած պապրիկա
  • կծու կարմիր պղպեղի փշուրներ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ
  • գազավորված ջուր
  • ձիթապտղի ձեթ

Այվար սոուսի համար

  • 6 միջին չափի շատ հասած լոլիկ
  • 4 մսոտ, մեծ կարմիր տաքդեղ
  • 1 միջին չափի գլուխ սոխ
  • 3 պճեղ սխտոր
  • 3 ճ/գ կիտրոնի հյութ
  • ձիթապտղի ձեթ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Խճողակը համեմեք աղով և պղպեղների 3 տեսակներով՝ պապրիկայով, կարմիր պղպեղի փշուրներով ու աղացած սև պղպեղով: Ավելացրեք 1 բաժակ գազավորված ջուրը: 10 րոպե լավ խառնեք: Արդյունքում խճողակը պետք է մի փոքր ջրիկ ստացվի:

Կարդացեք նաև

Խճողակը լցրեք թասի մեջ, սեղմեք, որպեսզի օդը դուրս գա, վրան ձիթապտղի ձեթ քսեք: Թասն ամուր փակեք, 24 կամ 48 ժամով տեղադրեք սառնարանում:

Պատրաստեք այվար սոուսը: Լոլիկներն ու կարմիր տաքդեղները տեղադրեք ֆոլգայով պատված տապակի վրա, դրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում: Տաքդեղները տապակեք 10-15 րոպե, մինչև շագանակագույն երանգ ստանալը, իսկ լոլիկները՝ 20-30 րոպե, մինչև փափկեն:

Ջեռոցից հանելուց հետո տաքդեղները դրեք պոլիէթիլենային փաթեթների մեջ, թողեք 10 րոպե: Պատրաստի լոլիկները թողեք, թող հովանան: Տաքդեղներն ու լոլիկները մաքրեք կեղևից ու մանր կտրատեք:

Սոուսի համար նախատեսված սոխը մաքրեք, օղակաձև կտրատեք: Սխտորը մաքրեք ու ճզմեք: Թավայի մեջ մի փոքր ձեթ լցրեք, դրեք կրակին, ավելացրեք սոխն ու սխտորը, տապակեք, մինչև փափկելը՝ 5-7 րոպե: Ավելացրեք կտրտած լոլիկներն ու տաքդեղը, կիտրոնի հյութը, աղ ու պղպեղ արեք:

Սառնարանից հանեք խճողակը, մինչև պատրաստելը 30 րոպե թողեք դրսում: 2 մեծ գլուխ սոխը տախտակի վրա մանր կտրատեք, խճողակը լցրեք սոխի վրա, լավ խառնեք:

Ձեռքերը պարբերաբար տաք ջրի մեջ մտցնելով՝ խճողակից երշիկներ սարքեք՝ 7-8 սմ երկարությամբ և 2 սմ հաստությամբ, ցանկության դեպքում պատեք ձեթով: Չեվապչիչին տապակեք գրիլի կամ տաքացրած թավայի մեջ, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:

Պատրաստի չեվապչիչին մատուցեք այվար սոուսի հետ: Չեվապչիչին կարող եք մատուցել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում:

Խորհուրդ: Չեվապչիչիի հետ սովորաբար կարտոֆիլ-ֆրի և կիտրոնի հյութով, ձիթապտղի ձեթով ու կարմիր պղպեղով համեմված մանր կտրտած սոխ են մատուցում:

Տեսանյութեր

Լրահոս