Բաժիններ՝

Ձկան «բուրիդա» սարդինյան ձևով

Բաղադրիչները՝

  • 800 գ խոշոր ձուկ
  • 2 մեծ, հասած լոլիկ
  • 1 կիտրոն
  • 1 պճեղ սխտոր
  • փոքրիկ փունջ մաղադանոս
  • 1/2 բաժակ սպիտակ չոր գինի
  • 2 ճ/գ սպիտակ գինու քացախ
  • 4 ճ/գ ձիթապտղի ձեթ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Ձուկը մաքրեք, լվացեք, չորացրեք, մասերի բաժանեք, աղ ու պղպեղ արեք:

Լոլիկների վրա խաչաձև կտրվածք արեք, 30 վրկ մտցրեք եռացրած ջրի, ապա սառը ջրի մեջ, կեղևը հեռացրեք: Հեռացրեք սերմերն ու հեղուկը: Պտղամիսը մանր կտրատեք:

Կարդացեք նաև

Հաստ հատակով թավայի մեջ տաքացրեք ձեթի կեսը և միջին ուժգնության կրակի վրա տապակեք ձկան կտորները մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը, ամեն կողմը՝ մոտ 2 րոպե:

Ձկան կտորները տեղադրեք տաք ափսեի մեջ, ծածկեք, պահեք տաք վիճակում:

Սխտորը մանր կտրատեք: Նույն թավայի մեջ լցրեք մնացած ձեթը, միջին ուժգնության կրակի վրա 30 վրկ տապակեք սխտորը: Ձուկը վերադարձրեք թավայի մեջ: Ձկան վրա լցրեք գինին ու քացախը, սպասեք, մինչև դրանք գոլորշիանան: Ավելացրեք լոլիկները, շարունակեք փակ կափարիչի տակ պատրաստել, մոտ 15 րոպե: Ժամանակ առ ժամանակ ձկները զգուշությամբ շրջեք:

Ձկան կտորները սոուսի հետ լցրեք ափսեի մեջ, զարդարեք կիտրոնի կտորներով ու մաղադանոսի ճյուղերով:

Խորհուրդ: Այս ուտեստի համար հարմար չեն սկումբրիան ու ծովատառեխը: Ուտեստի բույրը ուժեղացնելու համար կարող եք նաև այլ խոտաբույսեր ավելացնել, օրինակ՝ ուրց:

Տեսանյութեր

Լրահոս