Բաժիններ՝

Ձկնային կարկանդակ՝ բրինզա պանրով

Բաղադրիչները՝

Խմորի համար

  • 240 գ ալյուր
  • 125 գ մարգարին
  • 1 հատ ձու
  • 1 գ կիտրոնի աղ
  • աղ

Միջուկի համար

  • 300 գ ձկան փափկամիս
  • 300 գ բրինզա պանիր
  • 3 հատ լոլիկ
  • 1 գլուխ սոխ
  • 1 փունջ սամիթ
  • 1/2 թ/գ չորացրած խնկածաղիկ
  • 2 հատ սև հատիկավոր պղպեղ
  • 1 հատ դափնու տերև
  • աղացած սև պղպեղ
  • աղ
  • կարագ՝ տապակելու համար

Պատրաստման եղանակը

Կարդացեք նաև

Խմորի համար սառած մարգարինը մանր կտրատեք:

Ալյուրից, ձվից, աղից, կիտրոնի աղից ու կտրտած մարգարինից խմոր հունցեք: Խմորը փաթաթեք կերակրի թաղանթի մեջ, 20-30 րոպե սառեցրեք:

Ձկան փափկամիսը մտցրեք աղաջրի մեջ, ավելացրեք հատիկավոր սև պղպեղն ու դափնու տերևը:

Ձուկը հանեք ջրի միջից, չորացրեք ու կտրատեք:

Լոլիկները մաքրեք կեղևից, բլենդերով պյուրեի վերածեք:

Սոխը կտրատեք, կարագի մեջ տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:

Սոխին ավելացրեք լոլիկի պյուրեն, խնկածաղիկը, աղ ու պղպեղ արեք, 5 րոպե շոգեխաշեք:

Խմորը տեղադրեք կարագ քսած տապակի մեջ, ծայրերը բարձրացրեք:

Խմորի վրա հարթ շերտերով տեղադրեք լոլիկի սոուսը, վրան՝ ձկան կտորները: Ձկան կտորների վրա լցրեք մանրացրած բրինզա պանիրը, պանրի վրա էլ կտրտած սամիթը:

Կարկանդակը 35-40 րոպեով տեղադրեք 220 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:

Մատուցելիս կարկանդակը մասերի բաժանեք:

Տեսանյութեր

Լրահոս