Բաժիններ՝

Ձկով մսագնդիկներ

Բաղադրիչները՝

  • 700 գ թարմ սարդինա կամ մեկ ուրիշ փոքր չափի ձուկ
  • 2 ձու
  • 5 պճեղ սխտոր
  • փոքր փունջ մաղադանոս
  • 1 թ/գ աղացած զիրա
  • աղ, աղացած սև պղպեղ
  • աղացած չորահաց
  • կարագ՝ տապակելու համար
  • կիտրոն՝ մատուցելու համար

Պատրաստման եղանակը

Մաքրեք ձկները, հեռացրեք գլուխները, ներքին օրգաններն ու ողնաշարը: Սխտորը դանակի կոթով ճզմեք, մաքրեք: Մաղադանոսի ցողունները հեռացրեք. դրանք պետք չեն գալու:

Մանր կտրատեք ձկան միսը, մաղադանոսն ու սխտորը, խառնեք իրար, ավելացրեք զիրան, աղ ու պղպեղ արեք: Մսաղացով աղալ պետք չէ, ձեզ մսի մանր կտորներով խճողակ է պետք:

Կարդացեք նաև

Հարեք ձվերն ու խառնեք ձկան մսի զանգվածին: Մաս-մաս ավելացրեք աղացած չորահացը մինչև «կոտլետային» խիտ, կպչուն զանգված ստանալը:

Խորը թավայի մեջ միջին ուժգնության կրակի վրա լավ տաքացրեք կարագը:

Ձեռքերը ջրի մեջ թաթախելով՝ ձկան մսի խճողակից ընկույզի մեծության գնդիկներ ձևավորեք և անընդհատ շրջելով՝ կարագի մեջ տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:

Պատրաստի գնդիկները տեղադրեք անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը ներծծվի։

Մատուցեք կտրտած կիտրոնի հետ:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս