Բաժիններ՝

Աշնանային այնտոպֆ

Բաղադրիչներ՝

  • 1 հատ հավի ազդր
  • 130 գ դդում
  • 50 գ պահածոյացրած եգիպտացորեն
  • 2 հատ կարտոֆիլ
  • 60 գ լոլիկ
  • կես հատ բուլղարական պղպեղ
  • կես գազար
  • 1 գլուխ սոխ
  • 100 մլ բուսական յուղ
  • 1 հատ դափնու տերև
  • 1 պճեղ սխտոր
  • կես թեյի գդալ աղացած սև պղպեղ
  • աղ
  •  թարմ մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի
  • 1 լիտր ջուր

Պատրաստման եղանակը

Հավի ազդրը դրեք կաթսայի մեջ, վրան ջուր լցրեք, դրեք կրակին ու եռացրեք: Փրփուրը հեռացրեք: Արգանակը 40-50 րոպե եփեք:

Դդումը, կարտոֆիլը, բուլղարական պղպեղը, գազարն ու սոխը մաքրեք ու խորանարդաձև կտրատեք:

Կարդացեք նաև

Հաստ հատակով կաթսայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղը: Մեջը լցրեք կտրտած գազարը, դդումը, պղպեղն ու սոխը: 5 րոպե խառնելով տապակեք:

Լոլիկը խորանարդաձև կտրատեք:

Պատրաստի արգանակից հանեք հավի ազդրամիսը:

Տապակած բանջարեղենի վրա մոտ 500-600 մլ արգանակ լցրեք: Ավելացրեք եգիպտացորենը, կարտոֆիլն ու աղը:

Ավելացրեք նաև լոլիկը: Ապուրը եռացրեք ու եփեք մինչև պատրաստ լինելը՝ 10-15 րոպե:

Սխտորը մաքրեք: Մաքրած սխտորն ու մաղադանոսը մանր կտրատեք:

Ապուրի մեջ ավելացրեք դափնու տերևը, սխտորը, մաղադանոսն ու աղացած սև պղպեղը: Եվս 2 րոպե եփեք:

Ապուրը բավական թանձր է ստացվում: Դուք կարող եք թանձրությունը կարգավորել ըստ ձեր ճաշակի՝ արգանակ կամ ջուր ավելացնելով:

Պատրաստի այնտոպֆի մեջ ավելացրեք հավի ազդրն ու մատուցեք:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս