Բաժիններ՝

Ձկան կրոկետներ՝ լոլիկի սոուսով

Բաղադրիչները՝

  • 1 կգ ձկան փափկամիս
  • 2 ճյուղ նեխուր
  • 2 ոչ մեծ գլուխ սոխ
  • 2-3 ճյուղ մաղադանոս
  • 2 ձու
  • 2 բաժակ մանր չորահաց
  • 1 բաժակ ալյուր
  • 5-6 հատիկավոր սև պղպեղ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ
  • կարագ՝ տապակելու համար

Սոուսի համար

  • 400 գ տոմատի մածուկ
  • 150 մլ սպիտակ չոր գինի
  • 100 գ կարագ
  • 1 փոքր գլուխ սոխ
  • փոքր փունջ մաղադանոս
  • 1 դափնու տերև
  • 1 ճ/գ շաքարավազ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

Սոուսի համար շատ մանր կտրատեք մաղադանոսն ու սոխը: Կարագը փոքր կաթսայի մեջ հալեցրեք, ավելացրեք սոխն ու մաղադանոսը, միջին ուժգնության կրակի վրա 2-3 րոպե տապակեք: Ավելացրեք գինին, հասցրեք եռման աստիճանի: Ավելացրեք տոմատի մածուկը, շաքարավազն ու դափնու տերևը, խառնեք: Հաճախակի խառնելով՝ 10-15 րոպե եփեք սոուսը մինչև խտանալը: Հանեք կրակի վրայից:

Կարդացեք նաև

Ձուկը կիսած նեխուրի, խոշոր կտրտած սոխի ու հատիկավոր սև պղպեղի հետ տեղադրեք սառը ջուր լցրած կաթսայի մեջ: Աղ արեք, հասցրեք եռման աստիճանի, կրակը թուլացրեք, մոտ 10 րոպե եփեք:

15 րոպե ձուկը թողեք արգանակի մեջ, թող հովանա: Հնարավորինս մանր կտրատեք մնացած նեխուրը, սոխը և մաղադանոսը: Եփած ձուկը չորացրեք, պատառաքաղով տապակեք, խառնեք նեխուրի, մաղադանոսի ու սոխի հետ, ապա մսաղացով աղացեք կամ երկու ծանր դանակով խճողակի վերածեք:

Ստացված խճողակի վրա աղ ու պղպեղ արեք, ավելացրեք մի փոքր հարած ձվերը ու հացի փշուրները: Լավ խառնեք ու 30 րոպեով տեղադրեք սառնարանում:

Խորը կաթսայի մեջ լավ տաքացրեք տապակելու համար նախատեսված կարագը:

Ձեռքերն անընդհատ սառը ջրի մեջ մտցնելով՝ խճողակից կլոր կրոկետներ պատրաստեք՝ մոտավորապես պինգ-պոնգի գնդակի չափի: Պատրաստի գնդիկները գլորեք ալյուրի մեջ և անընդհատ խառնելով՝ կարագի մեջ տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:

Պատրաստի կրոկետները տեղադրեք թղթե անձեռոցիկների վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը ներծծվի: Պատրաստի սոուսի միջից հեռացրեք դափնու տերևն ու մատուցեք այն տաք վիճակում կրոկետների հետ մեկտեղ:

Տեսանյութեր

Լրահոս