Սիսեռով ապուր
Բաղադրիչները՝
- 500 գրամ սիսեռ
- 2 խոշոր գլուխ սոխ
- 1,5 լ ջուր
- ձիթապտղի ձեթ
- աղ, աղացած սև պղպեղ,
- աղացած կարմիր կծու պղպեղ՝ մատուցելու համար
Պատրաստման եղանակը
Սիսեռի վրա մեծ քանակության ջուր լցրեք և 24 ժամ թողեք:
Այնուհետև սիսեռը հոսող ջրի տակ լվացեք, հեռացրեք բարակ կեղևը (կարող եք նաև թողնել այն):
Սիսեռի վրա սառը ջուր լցրեք, դրեք կրակին, եռացրեք, թույլ կրակի վրա եփեք մինչև փափկելը՝ մոտ 1,5 ժամ: Աղ մի արեք:
Սոխը մանր կտրատեք: Թավայի մեջ տաքացրեք ձեթը, լցեք սոխը, հաճախակի խառնելով՝ թույլ կրակի վրա տապակեք մինչև թափանցիկ դառնալը՝ մոտ 10 րոպե:
Պատրաստի սիսեռի վրա լցրեք տապակած սոխը, աղ ու պղպեղ արեք, ևս 15-20 րոպե եփեք:
Ապուրը մատուցեք՝ այն լցնելով մի փոքր ձիթապտղի ձեթ լցրած ափսեների մեջ և վրան աղացած կարմիր կծու պղպեղ ցանեք (ըստ ցանկության):
Խորհուրդ: Խուսափեք ապուրը պահածոյացված սիսեռով եփելուց, այն համեղ չի ստացվի: Մատուցելիս ապուրին կարող եք սխտոր ու չորահաց ավելացնել: