Բաժիններ՝

Լցոնած սկումբրիա

Բաղադրիչները՝

  • 4 ամբողջական սկումբրիա՝ յուրաքանչյուրը 200-300 գ քաշով
  • 2 միջին չափի գլուխ սոխ
  • 2 ճ/գ չամիչ
  • 2 ճ/գ մայրու ընկույզ
  • 2 ճյուղ մաղադանոս
  • 2 ճյուղ համեմ
  • 1 ճ/գ մանրացրած չորահաց
  • 6 ճ/գ ձիթապտղի ձեթ
  • 1 թ/գ աղացած դարչին
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Ձկների լողակները, ներքին օրգաններն ու խռիկները հեռացրեք, թեփուկները դանակով քերեք ու ձկները լավ լվացեք հոսող ջրի տակ: Ձկների գլխից մինչև պոչը փորի մասից կտրվածք արեք, հնարավորինս մաքրեք փշերից ու ոսկորներից:

Ձկան ներսի մասից մի քիչ փափուկ միս առանձնացրեք, այն պետք է գալու լցոնելու համար: Առանձնացրած միսը դանակով կտրատեք: Մանր կտրատեք նաև համեմն ու մաղադանոսը:

Կարդացեք նաև

Մաքրեք ու մանր կտրատեք սոխը: Թավայի մեջ 3 ճ. գ. ձեթ տաքացրեք, ավելացրեք կտրտած սոխն ու միջին ուժգնության կրակի վրա մոտ 5 րոպե տապակեք:

Ավելացրեք մայրու ընկույզը, չամիչն ու աղացած դարչինը, աղ ու պղպեղ արեք, խառնեք ու ևս 2-3 րոպե պահեք կրակի վրա:

Թավան վերցրեք կրակի վրայից, վրան ավելացրեք ձկան կտրտած միսը, կանաչին ու մանրացրած չորահացը:

Ձկները լցոնեք ստացված զանգվածով, ծայրերը միացրեք ատամի չոփիկներով:

Ձկներից յուրաքանչյուրը պատեք ձեթով ու փաթաթեք փայլաթիթեղի մեջ: 15 րոպեով տեղադրեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:

Խորհուրդ: Մի վախեցեք ձկան ու դարչինի համադրությունից. այն իսկապես շատ համեղ է: Պարզապես չորահացը կարող եք փոխարինել եփած բրնձով, իսկ համեմը՝ անանուխով:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս