Հայտնի է սրտի համար ամենավտանգավոր պանիրը
Սննդաբան Նատալյա Կրուգլովան պարմեզանն անվանել է սրտի համար ամենավնասակար պանիրը։ Այս մասին հայտնում է «Մոսկվա 24»-ը։
Նրա խոսքով՝ պինդ պանիրները պարունակում են մեծ քանակությամբ ճարպ և աղ։ Մասնագետը խորհուրդ է տվել սննդակարգում սահմանափակել նման մթերքները։
«Հագեցած ճարպերով հարուստ սննդակարգը սրտանոթային հիվանդությունների, այդ թվում՝ աթերոսկլերոզի առաջացման վտանգ է ներկայացնում, որը հանգեցնում է սրտի կաթվածի և ինսուլտի», – shantnews-ի փոխանցմամբ՝ ասել է նա:
Սննդաբանը նշել է, որ ֆետա պանիրը համարվում է առողջության համար ամենաքիչ վտանգավորը։ Նա ընդգծել է, որ այն շատ վնասակար բաղադրիչներ չի պարունակում։ Ըստ նրա՝ օրական կարելի է օգտագործել ոչ ավելի, քան 40 գրամ այս պանրից։