Բաժիններ՝

Թաիլանդի դասականը. թոմ յամ ապուրի ամենապարզ բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ

1. Ջուր – 1.5լ

2. Շամպինիոն – 300 գ

3. Լոլիկ – 4 հատ

4. Սոխ – 1 հատ

5. Լայմ – 1 հատ

6. Ծովախեցգետին – 200 գ

7. Աղացած կոճապղպեղ – 1 ճ/գ

8. Կիտրոնի քերած կեղև – 1 ճ/գ

9. Սխտոր – 2 պճեղ

10. Լեմոնգրաս – 2 հատ

11. Ձկան սոուս – 50 մլ

12. Տոմատի մածուկ – 1 ճ/գ

13. Ձիթապտղի յուղ – 2 ճ/գ

14. Աղ

Պատրաստման եղանակը

1. Ծովախեցգետինը և մանր կտրատած լոլիկը եփել 10 րոպե:

2. Մանրացրած սոխը և սխտորը տապակել, ավելացնել սունկը, տոմատի մածուկը, կոճապղպեղը և կիտրոնի քերած կեղևը:

3. Տապակած մթերքներն ավելացնել ապուրին, լցնել կտրատած լեմոնգրասը և եփել 7 րոպե:

4. Ավելացնել ձկան սոուսը, աղը և լայմի հյութը։ Ապուրը պատրաստ է:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս