Լավագույնը, ինչ կարելի է պատրաստել ելակով. համեղ և օգտակար բաղադրատոմս
Բաղադրիչներ
1. Վանիլային պաղպաղակ – 2 բաժակ
2. Ելակ – 3.5 բաժակ
Շոկոլադե ջնարակի համար՝
1. Կարագ – 70 գ
2. Կաթնային շոկոլադ – 100 գ
3. Կակաոյի փոշի – 1/4 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
1. Ջնարակը պատրաստելու համար հալեցնել կարագը: Շոկոլադը մանրացնել, ավելացնել կարագին, հալեցնել: Ավելացնել կակաոն և խառնել, մինչև ստացվի միասեռ զանգված:
2. Բլենդերով հարել ելակը և պաղպաղակը: Անհրաժեշտության դեպքում մի փոքր կաթ ավելացնել:
3. Կոկտեյլը լցնել բաժակի մեջ և մատուցել՝ զարդարելով շոկոլադե ջնարակով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը