10 պատճառ ձիթապտղի յուղ օգտագործելու համար
Գոյություն ունի ձիթապտղի յուղի մասին 10 հիմնական կետ, որոնք մենք բոլորս պետք է իմանանք և օգտագործենք: Այդ կետերը մեզ կօգնեն ոչ միայն ավելի լավ ճանաչել այն, այլ նաև օգտագործել նրա հիասքանչ առանձնահատկություններն առողջ սնունդի համար, որը անհրաժեշտ է ժամանակակից մարդուն:
Եվ այսպես, ձիթապտղի յուղը՝
1. Կարող է փոխարինել կարագին սնունդ պատրաստելիս:
2. Իսկ բնույթով հանդիսանում է լավագույն յուղը տապակելու համար:
3. Ըստ առողջ սնունդի պայմանի այն կարող է ավելացվել պատրաստման վերջում:
4. Ձիթապտղի յուղը խառնած բուրավետիչ տարբեր նյութերի հետ (սխտոր, մեխակ, դաղձ և այլն) կարող է օգտագործվել որպես սոուս աղցանների, ձկան կամ մսի հետ:
5. Այն շատ թեթև է յուրացվում մարսողական համակարգի կողմից:
6. Դրանից չեն գիրանում:
7. Օգնում է ճիշտ զարգացնել նյարդային համակարգը:
8. Օգնում է սրտանոթային համակարգին:
9. Ձիթապտղի յուղը նշանակում է մարմնի և հոգու առողջություն:
10. Մեծ դեր է խաղում մարդու համար հավասարակշռված սննդի աջակության մեջ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը