Այս հանքանյութն օպտիմալացնում է էներգիայի փոխանակությունը, նորմայի սահմաններում պահպանում գլյուկոզայի մակարդակը, լավացնում սպիտակուցների բիոսինթեզը։
Ամրացնում է սիրտը։ Բազուկի հյութը նիտրիտներ է պարունակում։ Ըստ հետազոտությունների՝ դրանք նպաստում են հիվանդների սրտամկանի ամրացմանը, որոնք տառապում են սուր սրտային անբավարարությամբ։
Հավասարակշռված սննդակարգը դժվար է պատկերացնել առանց կաթնամթերքի։ Սակայն ապրանքի բազմազանությունն ու տարածված մոլորությունները խանգարում են ճիշտ ընտրություն կատարել։ Adme.ru-ն ներկայացրել է 9 փաստ կաթնամթերքի մասի, որը կօգնի որակյալ մթերք գնել և այն ճիշտ օգտագործել։
Վերջերս Առաջին ալիքի 55-ամյա հաղորդավարուհին պատմել է՝ եթե կարմիր գինու փոխարեն խմեք ջրածնային ջուր, ապա երիտասարդությունն ապահովված է երկար ժամանակ:
Արյունատար անոթների վնասում կարող է առաջանալ ինչպես՝ դեմքին, այնպես էլ՝ մարմնի մյուս հատվածներում։ Զգայուն մաշկ ունեցող մարդկանց շրջանում խնդիրն առավել հաճախ է հանդիպում։ Արյունատար անոթները լայնանում են, ապա վնասվում։ Դրանք հայտնվում են մաշկի արտաքին շերտում, ինչի հետևանքով այն կարմրում է։
Երկար ու գեղեցիկ մազերի մասին երազում է կանանց մեծ մասը։ Lady-joural.info-ն գրում է, որ դրա համար հարկավոր է պարբերաբար խնամել մազերը, սնուցել դրանք ու վերականգնել։ Մազերի աճն արագացնելու գործում կօգնեն այս բնական դիմակները։
Բժիշկ Պիեռ Դյուկանը հակասական ֆիգուր է դիետոլոգիայում: Մի կողմից՝ նրա դիետան արագ հեղինակություն է նվաճել, քանի որ շատ լավ արդյունքներ է բերում:
Որոշակի մթերք և ըմպելիք կարող են նպաստել այրոցի առաջացմանը։ Խոսքը մասնավորապես վերաբերում է շոկոլադին, սուրճին, անանուխին, տապակած և կծու մթերքին, լոլիկին, ալկոհոլային մթերքին։ Խորհուրդ է տրվում նաև նվազեցնել գազավորված ըմպելիքի օգտագործումը։
Վերջին շրջանում գերակշռում է այն կարծիքը, թե կարագն ավելի շատ վնասակար է, քան օգտակար։ Նշվում է, որ այս մթերքի՝ չափազանց շատ օգտագործումը կարող է աթերոսկլերոզի զարգացման պատճառ դառնալ։ Ըստ կայքի՝ կարագը հարկավոր է չափավոր քանակով ներառել ամենօրյա սննդակարգ, քանի որ այն բազմաթիվ օգտակար հատկություններ ունի։
Դդմի սերմերը հագեցած ճարպաթթուներ են պարունակում (44-55 տոկոս), մանրաթելեր (23-27 տոկոս), սպիտակուցներ (37-40 տոկոս), հանքանյութեր, հատկապես ցինկ, մագնեզիում, կալիում, վիտամիններ, ֆոլաթթու և այլ սննդարար նյութեր։
Այս վիտամինի անբավար քանակը կարող է լուրջ բացասական հետևանքներ ունենալ։ Կերակրող մայրերը ևս պետք է ուշադիր լինեն՝ երեխայի աճի դանդաղումը և անեմիայի զարգացումը կանխարգելելու համար։
Ձմռանը յուրաքանչյուր մարդ մտածում է՝ ինչպես ամրացնի իր իմունիտետը:
Կես թեյի գդալ ձվի կճեպը մինչև 900 մգ կալցիում է պարունակում, 24 մգ մագնեզիում, 8.4 մգ ֆոսֆոր, 8 մգ կալիում և 9 մգ նատրիում։ Դրա սննդային արժեքն ու բաղադրությունն այն հրաշալի միջոց են դարձնում ատամներն ամրացնելու համար։
Մազաթափությունը կարող է բազմաթիվ պատճառներ ունենալ, սկսած գենետիկ գործոններից՝ մինչև սթրեսի հետ կապված խնդիրներ։ Խնդիրն ամբողջությամբ վերացնելու համար հարկավոր է հասկանալ պատճառները և համապատասխան քայլեր ձեռնարկել։
Այս պղպեղը հայտնի է իր համային հատկություններով, սակայն քչերը գիտեն այն մասին, թե ինչ օգտակար հատկություններ ունեն կարմիր և դեղին պղպեղներն առողջության համար։
Հիպոգլիկեմիան կարող է որոշակի դեղամիջոցների ընդունման, քիչ ածխաջրեր պարունակող սննդակարգի և այլ գործոնների ազդեցության հետևանք լինել։ Այս վիճակը կարող է առաջանալ նաև նրանց շրջանում, ովքեր չեն տառապում շաքարային դիաբետով։
Բազմազան բակտերիաները, վարակները, տոքսիններն ու այլ գործոններ կարող են վնասել առողջությանը՝ առաջացնելով իմունիտետի թուլացում։ Երբ իմուն համակարգը որևէ անտիգեն է հայտնաբերում, մեծացնում է հատուկ սպիտակուցների՝ հակամարմինների արտադրությունը։ Հակամարմինները հարձակման են ենթարկում պաթոգեն միկրոօրգանիզմներին՝ խոչընդոտելով հիվանդության զարգացմանը։
Ժամանակին ախտորոշելու համար շատ կարևոր է սկրինինգների անցկացումն ու բժշկին այցելելը։ Այս առումով հատկապես կարևոր է սովորել հասկանալ այն նշանները, որոնք վկայում են հիվանդության առկայության մասին։ Ահա երեք նշան, որոնք կօգնեն ժամանակին ախտորոշել խնդիրը և լուծել այն։
Դրա զարգացման հետևանքով կարող են վնասվել աչքերը, երիկամները, նյարդերը։ Սակայն դիաբետով հիվանդ ոչ բոլոր մարդկանց մոտ են արտահայտվում հիվանդությանը բնորոշ նշանները, ինչպիսիք են ծարավը, ոտքերի կամ ձեռքերի թմրածությունը, քաշի անբացատրելի նվազումը, հաճախակի միզարձակումը և այլն։ Կայքը ներկայացրել է հիվանդության նշաններ, որոնց առկայության դեպքում հարկավոր է դիմել բժշկի՝ համապատասխան ախտորոշում և բուժում ստանալու նպատակով։
Ձեռքերի մաշկի չորությունից ազատվելու համար կարող եք օգտագործել այս բնական միջոցները։
Զարմանալի փաստ. բանանը մեղրի հետ հազի դեմ լավագույն միջոցներից մեկն է:
Հացը սննդակարգի կարևորագույն էլեմենտներից է, որն օրգանիզմին անհրաժեշտ մի շարք օգտակար նյութեր է պարունակում՝ ամինաթթուներ, ածխաջրեր, վիտամիններ, սպիտակուցներ, ճարպեր և բջջանյութ։ Հենց այդ պատճառով այս մթերքից ամբողջությամբ հրաժարվելն այնքան էլ հիմնավոր չէ։
Մարդկանց մի մասը չի կարողանում յուրացնել լակտոզան։ Սա բավական տարածված խնդիր է։ Կաթի «քաղցր» բաղադրիչն օրգանիզմի կողմից լավ յուրացվում է միայն լակտոզա ֆերմենտի ազդեցությամբ։ Այս ֆերմենտը մեծ քանակով արտադրվում է նորածինների օրգանիզմում, ապա տարիքի հետ գրեթե անհետանում է։
Յուրաքանչյուր օր մարդկությունը խմում է մինչև 2 մլրդ բաժակ սուրճ: Ընդհանուր միտում. աշխարհում սուրճի օգտագործումն անընդհատ աճում է:
Որքան տարիքը մեծանում է, այնքան նիհարելը դժվարանում է։ Խնդիրն այն է, որ նյութափոխանակությունը դանդաղում է, ինչի հետևանքով ավելի քիչ կալորիա եք ծախսում։ Այս խնդիրը կարելի է կարգավորել՝ մի քանի փոփոխություն մտցնելով կենսակերպում։
Այս խնդրի առկայության դեպքում շնչուղիները քնած ժամանակ արգելափակվում են։ Սա թթվածնի պակաս է առաջացնում, ինչի հետևանք է դառնում ուժեղ քրտնարտադրությունը։ Ապնոէի առկայության մասին կարող են վկայել հետևյալ նշանները.
Տապակած, մշակման ենթարկված մթերքը, ինչպես նաև շաքարը լուրջ բացասական ազդեցություն են թողնում առողջության վրա։ Շատերը, ցավոք, անտեսում են ոչ միայն առողջ սնվելու կանոնները, այլև նշանները, որոնք վկայում են այն մասին, որ օրգանիզմը դետոքսիկացիայի կարիք ունի։
Եգիպտացորենի հյութը A, B, C վիտամիններ, ածխաջրեր, ֆոլաթթու, մագնեզիում, ֆոսֆոր, ճարպաթթուներ է պարունակում, ինչպես նաև լյուտեին, որը պաշտպանում է սրտի առողջությունը և կանխարգելում մկանների դեգեներացիան։
Այն բավական տարածված է կանանց շրջանում և կապված է էստրոգեն ու պրոգեստերոն հորմոնների ակտիվության մեծացման հետ։ Առաջարկվող միջոցները կօգնեն բնական ճանապարհով ազատվել պիգմենտներից։
Թեյերի շրջանում այն ամենաշատ վիտամիններն է պարունակում։ Բացի վիտամիններից՝ նռան թեյը հարուստ է նաև միկրոէլեմենտներով, օգտակար թթուներով։