Ֆոբո
Բաղադրիչները՝
- 3 կգ տավարի ոսկոր
- 6 լ ջուր
- 2 գլուխ սոխ
- 1 հատ թարմ կոճապղպեղ
- 2 հատ դարչինի փայտիկ
- 1 ճ/գ գինձ (кориандр)
- 6 աստղիկ անիսոն (анис)
- 1 ճ/գ համեմի սերմ
- 6 հատ մեխակ (гвоздика)
- 1,5 ճ/գ աղ
- 50 մլ ձկան սոուս
- 2 ճ/գ շաքարավազ
- 450 գ բրնձի լապշա
- 250 գ տավարի փափկամիս
- 1 գլուխ մանուշակագույն սոխ
- մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի
- 1 հատ չիլի պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Ոսկորները լցրեք ջրով լցված կաթսայի մեջ: Եռացրեք, 5 րոպե եփեք: Եռացրած ջուրը թափեք, ոսկորները և կաթսան լվացեք:
Խոշոր կտրատեք գլուխ սոխն ու կոճապղպեղը: Շարեք փայլաթիթեղով ծածկած տապակի մեջ ու 10 րոպեով տեղադրեք 220 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
Չոր թավայի մեջ 5 րոպե տաքացրեք դարչինը, գինձը, անիսոնը, համեմի սերմերը ու մեխակը: Լցրեք շորից տոպրակի մեջ:
Ոսկորները կրկին տեղադրեք կաթսայի մեջ ու վրան ջուր լցրեք: Եռացրեք: Ավելացրեք սոխն ու կոճապղպեղը, տոպրակի համեմունքները, աղը, ձկան սոուսը և շաքարավազը: Թույլ կրակի վրա 3 ժամ եռացրեք: Եթե փրփուր առաջանա, հեռացրեք: Պատրաստի արգանակը հովացրեք:
Չոր լապշան 20 րոպեով թրջեք տաք ջրի մեջ, որ փափկի: Լվացեք ու եռացրած ջրի մեջ լցրեք, 10 րոպե եփեք: Տեղադրեք խորը ափսեների մեջ, որոնցով պիտի մատուցեք ապուրը:
Տավարի եփած փափկամիսը շատ բարակ կտորներով կտրատեք: Կտրտեք մանուշակագույն սոխը: Երկուսն էլ լցրեք լապշայով ափսեների մեջ:
Արգանակը եռացրեք, լցրեք տավարի մսի ու լապշայի վրա: Ապուրը զարդարեք մաղադանոսով ու չիլի պղպեղի կտորներով: