Բաժիններ՝

Ոսպով, բլղուրով և հավով փլավ

Բաղադրիչներ

• խոշոր բլղուր- 1,5 բաժակ

• ոսպ- 1-1,5 բաժակ

• սոխ- 2-3 գլուխ, կտրատած

• սխտոր- 1 պճեղ

• հավի միս- 450 գ., եփած

• աղ և սև պղպեղ

• ուրց

• ձեթ

• հավի արգանակ

Պատրաստման եղանակը

Բլղուրը լվանալ, ավելացնել 2,5 բաճակ ջուր, դնել կրակի վրա, հասցնել եռման, անջատել, ծածկել կափարիչով, թողնել մնա, մինչև ուռչի։

Ոսպը եփել։

Ձեթով տապակել սոխը, ավելացնել սխտորը, տապակել 1 րոպե, ավելացնել աղը, սև պղպեղն ու ուրցը։

Ավելացնել եփած, կտրատած հավի միսը, տապակել ևս երկու րոպե, ավելացնել բլղուրը, ոսպը և արգանակը, խառնել։ Եփել ևս 3 րոպե։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս