Ծաղկակաղամբով, կոճապղպեղով ու կարիով կրեմ-ապուր
Բաղադրիչները՝ 4 բաժնի համար
- 1 գլուխ սոխ
- 2 պճեղ սխտոր
- 1 կտոր կոճապղպեղ
- 2 ճ/գ բուսական յուղ
- 800-900 գ ծաղկակաղամբ
- աղ, աղացած կարմիր պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- 1-1,5 թ/գ կարի
- 1 լ ջուր կամ բանջարեղենի արգանակ
- 70-100 մլ 20 տոկոս յուղայնության սերուցք
Պատրաստման եղանակը
Սոխը մանր կտրատեք: Սխտորը ճզմեք: Կոճապղպեղը մանր քերեք (1-1,5 թ.գ. քերած կոճապղպեղը բավարար է):
Կաթսան տեղադրեք միջին ուժգնության կրակի վրա, մեջը տաքացրեք բուսական յուղը: Յուղի մեջ տապակեք սոխը մինչև փափկելը: Ավելացրեք սխտորն ու կոճապղպեղը ու մոտ կես րոպե տապակեք:
Ավելացրեք ծաղկակաղամբի կտորները: Ավելացրեք աղը, աղացած կարմիր պղպեղն ու կարին:
Ծաղկակաղամբի վրա լցրեք տաք ջուրը, եռացրեք, մոտ 10-15 րոպե եփեք մինչև ծաղկակաղամբի փափկելը:
Ապուրը հանեք կրակի վրայից, բլենդերով հարեք: Ավելացրեք սերուցքը, ևս մեկ անգամ հարեք:
Ապուրը լցրեք կաթսայի մեջ, նորից դրեք կրակին: Միջին ուժգնության կրակի վրա մեկուկես, երկու րոպե տաքացրեք: Լցրեք ափսեների մեջ ու մատուցեք: