Կարկանդակ «Սբրիզոլոնա»
Բաղադրիչները՝
- 300 գ ալյուր
- 100 գ կարագ, մի փոքր էլ տապակին քսելու համար
- 1/2 բաժակ շաքարավազ
- 2 ձու
- 100 գ մաքրած նուշ
- մի փոքր աղ
- մանր չորահաց՝ տապակին ցանելու համար
Պատրաստման եղանակը
Կարագը հալեցրեք: Նուշը ոչ շատ մանր փշուրների վերածեք:
Ալյուրը մաղեք, այն խառնեք կարագի հետ, ավելացրեք շաքարավազը, ձվերն ու աղը: Խմորի մեջ վերջինն ավելացրեք նուշը:
Տապակի վրա կարագ քսեք, վրան չորահաց ցանեք:
Տապակի մեջ լցրեք խմորը և 35 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցի մեջ:
Հովանալուց հետո մատուցեք:
Խորհուրդ: «Սբրիզոլոնան» պետք չէ դանակով կտրել: Ավանդույթի համաձայն՝ այն ձեռքով են մասնատում: Հաճախ այս կարկանդակը մատուցում են կարմիր քաղցր գինու հետ: Կարկանդակի կտորները կարող եք մտցնել գինու մեջ, հետո՝ ուտել: Ասում են՝ այդպես ավելի համեղ է: