Ճագարը՝ տապակած պրովանսյան փնջով
Բաղադրիչները՝
- 1,3-1,5 կգ ճագար
- 6 պճեղ սխտոր
- 2 ճյուղ հազրեվարդ
- 3 ճյուղ ուրց
- 1 դափնու տերև
- 150-200 գ սպիտակ չոր գինի
- 1 թ/գ մանանեխ
- 3-4 ճ/գ ձիթապտղի յուղ
- աղ, աղացած սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Ճագարը 8-10 մասի բաժանեք: Չորացրեք անձեռոցիկով:
Հազրեվարդի և ուրցի ցողունները հեռացրեք, տերևները կտրատեք: Մաքրեք սխտորը, մանր կտրատեք:
Էմալապատ թասի մեջ լցրեք ձիթապտղի յուղը, մանանեխը, մանրացրած սխտորն ու բույսերը: Ավելացրեք աղն ու աղացած սև պղպեղը: Լավ խառնեք:
Ճագարի կտորները դրեք ստացված մարինադի մեջ: Ավելացրեք դափնու տերևը:
Էմալապատ թասի մեջ լցրեք գինու կեսը, խառնեք, փակեք կափարիչով, նվազագույնը 6 ժամով տեղադրեք սառնարանում: Կարելի է սառնարանում թողնել նաև ողջ օրը:
Ճագարի կտորները տեղադրեք խորը տապակի մեջ, վրան լցրեք մնացած գինին ու 40-50 րոպե տապակեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում՝ կտորները նվազագույնը 1-2 անգամ շրջելով: Առաջին 20-30 րոպեներին լավ կլինի, եթե միսը փայլաթիթեղով ծածկեք: Հետո փայլաթիթեղը հեռացրեք, որպեսզի միսը կարմրի:
Տապակը հանեք ջեռոցից, ծածկեք փայլաթիթեղով, թողեք 7-10 րոպե:
Ուտեստը մատուցեք տաք վիճակում, տապակած կարտոֆիլի հետ: