Բաժիններ՝

Դիետոլոգը նշել է ճիշտ նիհարելու գաղտնիքները

Մինչեւ ամառ նիհարելու համար հարկավոր է աստիճանաբար նիհարել և ոչ մի դեպքում սովի չմատնվել, հորդորել է սննդաբան Նատալյա Դենիսովան։ Բժիշկը aif.ru-ի հետ զրույցում անվանել է նիհարելու գաղտնիքները։

Մասնագետի խոսքով՝ ավելորդ կիլոգրամներից ազատվելը դժվար է նրանց համար, ովքեր իսկական քաղցը շփոթում են նյարդային լարվածության պատճառով ուտելու ցանկության հետ։

«Եթե վստահ չեք, որ իսկապես քաղցած եք, փորձեք ժամանակ տրամադրել և շեղել ձեզ հինգից տասը րոպե: Կես բաժակ ջուր խմեք, երաժշտություն լսեք, նորություններ կարդացեք։ Մոռացել սննդի մասին։ Այնուհետև կարող եք հետաձգել ուտելը։ Իսկական քաղցն այդքան հեշտությամբ չի կարելի զսպել»,- ըստ shantnews-ի՝ պարզաբանել է սննդաբանը։

Միաժամանակ անհրաժեշտ է ուտել միայն այն ժամանակ, երբ մարդն իսկապես քաղցած է զգում, սակայն խորհուրդ է տրվում 4-6 ժամից ավել ընդմիջումներ թույլ չտալ:

Բացի այդ, նա հորդորել է հետևել ուտեստների չափերին. մեկ չափաբաժինը պետք է տեղավորվի երկու ափի մեջ: Կարևոր է նաև ապահովել, որ յուրաքանչյուր կերակուր պարունակի մեկ սպիտակուցային ուտեստ: Նախաճաշին սպիտակուցը պետք է լրացվի բարդ ածխաջրերով, քանի որ դրանք երկար ժամանակ հագեցվածության զգացում են տալիս, հավելել է դիետոլոգը։

Նա նաև խորհուրդ է տվել չհրաժարվել առողջ նախուտեստներից՝ մրգերից, ընկույզից, կաթնամթերքից։ Դենիսովայի խոսքով՝ դրանք կօգնեն խուսափել ընթրիքի ժամանակ չափից շատ ուտելուց, որը պետք է լինի քնելուց ոչ ուշ, քան երկու-երեք ժամ առաջ։ Մասնագետը պարզաբանել է, որ երեկոյան ճաշի համար լավագույնս համապատասխանում են ձուկը, անյուղ միսը, բանջարեղենը և ցածր յուղայնությամբ կաթնամթերքը։

Տեսանյութեր

Լրահոս