Ինչու չի կարելի դեն նետել սոխի կեղևը. օգտակար խորհուրդներ
Պարտադիր չէ, որ սոխի կեղևները նետվեն աղբարկղը։ Այն ձեզ անհրաժեշտ կլինի, օրինակ, Զատկի ձվերը ներկելու համար։
Այս բնական արտադրանքը շատ այլ կիրառումներ ունի: Gazeta.ua-ն գրում է սոխի կեղևն օգտագործելու մի քանի եղանակների մասին:
Մազեր
Մազերի բնական ներկը կարելի է պատրաստել սոխի կեղևից։ Նրանք կստանան բնական ոսկեգույն-շագանակագույն երանգ։ Դրա համար կեղևները եռացրեք ջրի մեջ 30-60 րոպե։ Հետո թուրմը թողնում են ամբողջ գիշեր, որպեսզի սրվի։ Առավոտյան քամեք հեղուկը, լցրեք մեծ կաթսայի մեջ և լվացեք մազերը։
Մկանային ցավ
Սոխի կեղևն օգնում է թեթևացնել մկանային ցավը։ Դա անելու համար հարկավոր է դրանից թեյ պատրաստել։ Կեղևները դրվում են ջրով թավայի մեջ և եփվում։ Հեղուկը լցնում են բաժակի մեջ և խմում քնելուց առաջ։ Գիշերվա ընթացքում մկանային լարվածությունը կվերանա: Կեղևով թեյը նաև օգնում է արագացնել քնելու գործընթացը, քանի որ այն պարունակում է L-տրիպտոֆան: Սա ամինաթթու է, որը գործում է՝ որպես հանգստացնող:
Պարարտանյութ
Բույսերի համար լավ պարարտանյութ կարող է լինել նաև սոխի կեղևը։ Ի վերջո, այն հարուստ է կալցիումով, կալիումով, երկաթով, պղնձով և մագնեզիումով։ Այս պարարտանյութն օգտագործվում է փակ բույսերը կերակրելու համար: Կեղևով ամանի մեջ լցնել 1 լիտր ջուր և թողնել 24 ժամ։ Երբ հեղուկը հարուստ գույն է ստանում, այն պետք է զտել և լցնել շշի մեջ։ Այս պարարտանյութով կարելի է կերակրել ինչպես փակ, այնպես էլ այգու բույսերն ամսական 3-4 անգամ։ Այն պաշտպանում է վնասատուներից և հիվանդություններից, արագացնում է աճը և ամրացնում ցողունը։
Գործվածքներ
Սոխի կեղևները գործվածքների հիանալի ներկ են դառնում: Ի վերջո, կեղևի պիգմենտը հիանալի ներծծվում է տարբեր գործվածքների, մասնավորապես՝ բամբակի և բրդի մեջ: Նյութը կստանա վառ կարմիր-շագանակագույն երանգ: Նախ պետք է կեղևը եռացնել ջրի մեջ, ապա քամել հեղուկը և թողնել, որ սառչի։ Այնուհետև կտորը պարզապես ընկղմեք ջրի մեջ և պահեք մոտ 10 րոպե:
Պայքար քորի դեմ
Սոխի կեղևը կարող է օգնել ազատվել մաշկի քորից: Այն ունի հակասնկային հատկություն, և, հետևաբար՝ զգալիորեն նվազեցնում է քորի առաջացումը: Կեղևից պետք է թուրմ պատրաստել, թաթախել դրա մեջ, ապա քսել գրգռված հատվածներին։ Մի քանի րոպեի ընթացքում քորը զգալիորեն կնվազի։
Համեմունք
Սոխի կեղևը կարող է օգտագործվել տարբեր համեմունքների փոխարինման համար: Այն ավելացվում է սոուսների, ապուրների, աղցանների մեջ։ Կարելի է ավելացնել սթեյքերի և բրնձի մեջ։ Ուտեստները կունենան կծու համ։ Կարելի է նաև կեղևը նախ ջեռոցում չորացնել, փոշու վերածել, ապա ավելացնել ուտեստների մեջ։
Պատրաստեց 168.am-ը