Բաժիններ՝

Տնական կաթնային ներբերշիկներ

Բաղադրիչներ

1. Հավի փափկամիս – 1 կգ

2. Սոխ – 80 գ

3. Սխտոր – 2 պճեղ

4. Ձու – 1 հատ

5. Կաթ – 150 մլ

6. Կարագ – 50 գ

7. Աղ, սև աղացած պղպեղ

8. Բուսայուղ – 20 մլ

Պատրաստման եղանակը

1. Ֆարշը պատրաստելու համար միսը լվանալ, չորացնել, կտրատել և աղալ սոխի և սխտորի հետ մասին: Զանգվածն աղալ երկու անգամ:

2. Ֆարշին ձու ավելացնել, լցնել նաև կաթը, փափուկ կարագը, համեմել աղով և պղպեղով: Լավ խառնել: Կարագի մի քանի խորանարդիկ տեղադրել ֆարշի մեջ, խառնել: Ֆարշը պետք է բավականին խոնավ լինի:

3. Սեղանին փռել սննդային թաղանթը և յուրաքանչյուրը 2-3 ճ/գ ֆարշով լցոնել, ձևավորել նրբերշիկներ, փաթաթել 2-3 շերտով, ծայրերը երկու կողմից կապել:

4. Թասի մեջ ջուր լցնել, աղ ավելացնել, հասցնել եռման: Նրբերշիկներն իջեցնել ջրի մեջ և եփել 15 րոպե:

5. Դրանից հետո նրբերշիկները մի փոքր բուսայուղով տապակել երկու կողմից, մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս