Թխվածքաբլիթներ իսկական գուրմանների համար
Բաղադրիչներ
1. Չամիչ կամ չոր լոռամիրգ – 60 գ
2. Նուշ – 220 գ
3. Պիստակ – 60 գ
4. Քունջութ – 1 ճ/գ
5. Ձվի սպիտակուցներ – 2 հատ
6. Շաքարավազ – 50 գ
7. Մեղր – 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Մանրացրած նուշը, չամիչը կամ լոռամիրգը, տապակած և մանր կտրատած պիստակը, քունջութի սերմերը, շաքարը, մեղրը և սպիտակուցները լավ խառնել:
2. Ստացված զանգվածից թխվածքաբլիթներ ձևավորել և շարել յուղաթղթով պատված տապակին:
3. Թխել 50 րոպե, 130 աստիճան ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը