Ամառվա հիթը՝ մարինացված կանաչ լոլիկ
Բաղադրիչներ
1. Կանաչ լոլիկ – 1 կգ
2. Քաղցր պղպեղ – 1 հատ
3. Քացախ (9%) – 50 մլ
4. Աղ – 1 ճ/գ
5. Շաքարավազ – 2 ճ/գ
6. Սխտոր – 1 պճեղ
7. Սամիթ
Պատրաստման եղանակը
1. Լոլիկը կտրատել:
2. Սխտորը և կանաչին մանրացնել, պղպեղը խորանարդաձև կտրատել:
3. Խառնել բոլոր բաղադրիչները, ծածկել կափարիչով և դնել սառնարանը՝ 12-24 ժամ մարինացվելու:
4. Լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ և փակել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը