Այս բաղադրատոմսով սունկը ստացվում է հյութեղ և անուշաբույր
Բաղադրիչներ
1. Շամպինիոն – 600 գ
2. Կիտրոնի հյութ – 2 թ/գ
3. Սոյայի սոուս – 4 ճ/գ
4. Սամիթ – 1 փունջ
5. Կարմիր պղպեղ – 1 թ/գ
6. Բուսական յուղ – 4 ճ/գ
7. Աղ
Պատրաստման եղանակը
1. Սունկը լվանալ, չորացնել:
2. Սունկը լցնել տոպրակի մեջ: Տոպրակի մեջ լցնել բուսայուղ, սոյայի սոուս, կարմիր պղպեղ, աղ և մանրացված սամիթ:
3. Փակել տոպրակը, թափահարել և թողնել 30 րոպե: Խորովածի փայտիկները թրջել և շարել մարինացված սունկը:
4. Եփել 15 րոպե, 200 աստիճան ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը