Հավով և բրնձով փլավ
Բաղադրիչներ
1. Բրինձ – 6 ճ/գ
2. Հավի բդիկ – 1 հատ
3. Գազար – 1 հատ
4. Սոխ – 1 գլուխ
5. Աղ
6. Բուսայուղ
7. Հավի համեմունք
Պատրաստման եղանակը
1. Հավի բդիկը կտորների վերածել, մարինացնել հավի համեմունքով և տապակել:
2. Գազարը խոշոր քերիչով անցկացնել, սոխը մանր կտրատել և ավելացնել հավի մսին:
3. Շոգեխաշել, մինչև միսը եփվի:
4. Վերցնել երեք կճուճ, լցնել հավի միսը և ավելացնել 2 ճ/գ բրինձ: Ջուր ավելացնել, որպեսզի ջուրը բրնձից 1.5-2 սմ բարձր լինի: Համեմել աղով, փակել կափարիչը և 30 րոպե դնել նախապես տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը