Ամանորյա գոճի. շատ հետաքրքիր բաղադրատոմս
Բաղադրիչները
- Գոճի – 4 կիլոգրամանոց
- Թարմ հազրեվարդ (Розмарин) – 200 գ
- Նարինջ – 6 հատ
- Ձիթայուղ – 100 մլ
- Ծով խոշոր աղ – 500 գ
- Շաքարավազ – 2 ճ/գ
- Կարագ – 100 գ
- Սոխ – 1 կգ
- Հորթի երիկամ – 1 կգ
- Մաղադանոս – 50 գ
- Դիժոնյան մանանեխ – 50 գ
- Սխտոր – 200 գ
- Սպիտակ հաց – 300 գ
- Մուսկատ գինի – 500 մլ
- Բազուկ – 1 հատ
- Բրյուսելյան կաղամբ – 1 կգ
- Սերուցքային ծովաբողկ – 200 գ
- Չիլի պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
1. Քերել նարնջի կեղևը, խառնել աղի և հազրեվարդի հետ և գոճին ամբողջովին պատել այդ խառնուրդով: Այդպես թողնել սառնարանում 12 ժամ:
2. Հոսող ջրի տակ գոճին լվանալ աղից: Կտրատել սոխը և ավելացնել կարագը, և ձիթայուղի խառնուրդի մեջ հասցնել մինչև թույլ եռման: Ավելացնել շաքարավազ, աղ և պղպեղ ցանել, ավելացնել 3 նարնջի հյութը և մարմանդ եփել մինչև հյութի ամբողջական գոլորշիացումը:
3. Ավելացնել մանր կտրատած երիկամները, խառնել և շոգեխաշել 10 րոպե: Ավելացնել կտրատած մաղադանոսը, սխտորը, մանանեխը, բլենդերի մեջ մանրացված սպիտակ հացը, խառնել:
4. Գոճին լցոնել սոխով և երիկամներով, կարել որովայնը: Խառնել մնացած նարնջի հյութը և գինին: Գոճին դնել նախօրոք 120 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ: Եփել 2.5 ժամ՝ ժամանակ առ ժամանակ վրան լցնելով գինու և հյութի խառնուրդը: Հետո ևս 30 րոպե 190 աստիճան ջեռոցում:
5. Եփել բազուկը, քերել և խառնել սերուցքային ծովաբողկի հետ: Բրյուսելյան կաղամբը եփել, իսկ հետո տապակել չիլիի հետ: Մատուցել գոճին բազուկի և կաղամբի հետ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը