
Սուրճով, ընկույզով և շոկոլադով տորթ

Բաղադրիչները՝
Ընկույզով շերտի համար՝
• 7 ձվի սպիտակուց
• աղ- մի պտղունց
• շաքարավազ- 150 գ
• հունական ընկույզ- 100 գ, աղացած
• հունական ընկույզ- 100 գ, կտրատած
• կոկոսի քերուկ- 100 գ
• պնդուկով վաֆլիներ- 100 գ
Սուրճով կրեմի համար՝
՛• մասկարպոնե- 500 գ
• սերուցք- 350 մլ
• լուծվող սուրճ- 4 թ/գ՝ լուծված 2 ճ/գ ջրում
• շաքարի փոշի- 4 ճ/գ
• Ամարետո լիկյոր կամ սուրճի համով լիկյոր- 2 ճ/գ
Ջնարակի համար՝
• կաթնային շոկոլադ- 200 գ
• սերուցք- 100 մլ
• կարագ- 2 ճ/գ
• շոկոլադե թխվածքաբլիթներ- 20 հատ
• ընկույզ՝ զարդարելու համար
Պատրաստման եղանակը՝
Ընկույզով շերտի համար հարել սպիտակուցները պտղունց աղով, քիչ-քիչ ավելացնել շաքարավազ, հարել։ Ավելացնել ընկուզեղենը, կոկոսի քերուկը, փշրած վաֆլին և զգույշ խառնել։
Լցնել 24×32 սմ չափի ձևամանի մեջ յուղաթղթով պատած, թխել 170°-ում 30 րոպե։ Թողնել սառչի։
Կրեմի համար հարել մասկարպոնեն շաքարի փոշիով և սերուցքով։ Ավելացնել լուծված սուրճը և լիկյորը, հարել։
Ընկույզով շերտը շրջել և կրկին դնել ձևամանի մեջ։ Վրան քսել և տարածել կրեմը։ Դասավորել շոկոլադե թխվածքաբլիթները, դնել սառնարան սառի 3 ժամ։
Սառնարանից հանել, վրան լցնել ջնարակը և զարդարել։