Բաժիններ՝

Բժիշկը թվարկել է պզուկներ առաջացնող մթերքները

Մաշկի վրա պզուկների և բորբոքումների պատճառ կարող են լինել մի շարք պատճառներ, այդ թվում՝ մարմնի հորմոնալ փոփոխությունները, շաքարի չափից ավելի օգտագործումը կամ մաշկի անբավարար մաքրումը: Այնուամենայնիվ, անցանկալի ցան կարող է առաջանալ նաև որոշ սննդամթերքների պատճառով, ըստ shantnews-ի՝ ասել է մաշկաբան Նատալյա Կոզլովան:

Մասնագետի խոսքով՝ որոշ մթերքներ հրահրում են ճարպագեղձերի ավելորդ աշխատանքը, ինչը հանգեցնում է պզուկների։ Կաթը, օրինակ, ունի այս հատկությունը. հղիության արդյունքում կովերը արտադրում են հատուկ հորմոններ, որոնք հետո անցնում են կաթի մեջ։ Մարդու մարմնում դրանց ավելցուկը կարող է հանգեցնել մաշկային ցաների, ասել է նա։

Բացի դրանից, ճարպագեղձերում ճարպի արտադրությունն ուժեղանում է շաքարով և ածխաջրերով՝ շնորհիվ նրանց բարձր գլիկեմիկ ինդեքսով: Հետևաբար, պզուկները կարող են առաջանալ այն մարդկանց մոտ, ովքեր հաճախակի օգտագործում են սոդա, սպիտակ հաց, սպիտակ բրինձ, շոկոլադ և թխվածքներ:

Բջջանյութով հարուստ մթերքները օգնում են կարգավորել արյան շաքարը։ Դրանք ներառում են, օրինակ, վարսակի ալյուր, լոբի, խնձոր և գազար:

Կարդացեք նաև

Բժիշկը նշել է, որ պզուկներով տառապող մարդիկ հաճախ ունենում են հակաօքսիդանտների ցածր մակարդակ, որոնք ներառում են վիտամին E և սելեն։ Նուշը, գետնանուշը և բրազիլական ընկույզը կօգնեն բարձրացնել այդ օգտակար նյութերի պարունակությունը օրգանիզմում։

Մաշկաբանը նաև ընդգծել է, որ սնունդը պետք է հավասարակշռված լինի սպիտակուցների, ճարպերի և ածխաջրերի պարունակությամբ, ինչպես նաև համապատասխանեցվի մարդու էներգիայի ծախսերին։ Նա խորհուրդ է տվել հրաժարվել արագ ածխաջրերից և արագ սննդից՝ դրանք փոխարինելով շատ թարմ բանջարեղենով և մաքուր խմելու ջրով։

Եթե ​​ունեք մաշկային խնդիրներ, ապա չպետք է ինքնաբուժությամբ զբաղվել։ Բժիշկը խորհուրդ է տվել դիմել մաշկաբանի և անցկացնել անհրաժեշտ հետազոտություններ՝ համապատասխան բուժում գտնելու համար։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս