Դդմիկով ուտեստի պատրաստման հետաքրքիր տարբերակ
Բաղադրիչներ
1. Դդմիկ – 2 հատ
2. Հավի արգանակ – 1.5 լ
3. Մաղադանոս՝ ըստ ցանկության
4. Գազար – 1 հատ
5. Աղ՝ ըստ ցանկության
6. Սև պղպեղ՝ ըստ ցանկության
7. Սամիթ՝ ըստ ցանկության
Պատրաստման եղանակը
1. Եփել արգանակը՝ հավի կողքը դնելով կտրատված գազարը, համեմել աղով և պղպեղով, սամիթ և մաղադանոս ավելացնել:
2. Դդմիկները մաքրել և խոշոր կտրատել, այնուհետև լցնել եռացող արգանակի մեջ և եփել այնքան, որ դդմիկները և գազարը փափկեն:
3. Բանջարեղենն առանձնացնել արգանակից և հարել բլենդերով՝ մինչև ստացվի միասեռ զանգված: Կրեմ-ապուրը լցնել տարաների մեջ, ավելացնել արգանակը և զգուշությամբ խառնել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը