Իտալական պաստան կանխում է ճարպակալումը
Իտալացի գիտնականները հայտարարել են, որ իտալական պաստան առողջարար է՝ նշելով, որ ճիշտ համեմունքներ օգտագործելու դեպքում այն կարող է կանխել ճարպակալումը:
Հետազոտություններին մասնակցել է ավելի քան 20.000 մարդ, որոնք տևական ժամանակ օգտագործել են պաստա: Հետազոտության արդյունքների մասին գիտնականները հրապարակել են Nutrition and Diabetes ամսագրում և նշել են, որ հետազոտությանը մասնակցած մարդկանց մեծ մասի մոտ ճարպակալման ինդեքսը նվազել է:
Այս ֆենոմենալ բացահայտումը գիտնականները բացատրել են նրանով, որ շատ հաճախ մարդիկ խուսափում են մակարոն ուտելուց և փոխարենը ուտում են ավելի վատ ու գիրացնող սնունդ՝ միս, երշիկ կամ շատ շաքար պարունակող ուտելիք:
Հետազոտողները խորհուրդ են տալիս օգտագործել որակյալ իտալական պաստան թեթև սոուսի համադրությամբ: