Թխվածքաբլիթ «Բրուտտի մա բուոնի»
Բաղադրիչները՝ 10-12 բաժնի համար
- 250 գ մաքրած նուշ
- 50 գ մաքրած պնդուկ
- 4 ձվի սպիտակուց
- 1,5 բաժակ շաքարավազ
- 2 փաթեթ (10-ական գրամ) վանիլային շաքարավազ
- մի պտղունց դարչին
Պատրաստման եղանակը
Պնդուկն ու նուշը վերածեք ոչ շատ մանր փշուրների:
Ձվի սպիտակուցը հարեք: Աստիճանաբար, մաս-մաս ավելացրեք ընկուզեղենն ու շաքարավազը: Ավելացրեք նաև դարչինն ու վանիլային շաքարավազը:
Խառնուրդը լցրեք կաթսայի մեջ, հետո այն տեղադրեք 1/3 չափով մարմանդ եռացող ջրով լցված ավելի մեծ կաթսայի մեջ: Անընդհատ խառնելով՝ 30 րոպե պատրաստեք:
Պատրաստի խմորը փոքր կույտերի ձևով դասավորեք ջուր ցողած, կալկայով պատած տապակի մեջ: Մոտ 3 ժամով տեղադրեք թույլ տաքության (մոտ 70-90 աստիճան ցելսիուս) ջեռոցում:
Մատուցելուց առաջ թողեք թխվածքաբլիթը լավ հովանա: