Բաժիններ՝

Գինով օղաբլիթներ

Բաղադրիչները՝ 8-10 բաժնի համար

  • 300 գ ալյուր
  • 1 բաժակ սպիտակ, չոր գինի
  • 1/2 բաժակ շաքարավազ
  • 1 փաթեթ կամ 10 գ փխրեցուցիչ
  • 1 փաթեթ կամ 10 գ վանիլային շաքարավազ
  • 1 բաժակ ձիթապտղի ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

Խառնեք գինին, ձիթապտղի ձեթը, սովորական և վանիլային շաքարավազները: Պնակի մեջ ավելացրեք նաև ալյուրը մի փոքր աղի ու փխրեցուցիչի հետ, խմոր հունցեք:

Խմորը ոչ մեծ մասերի բաժանեք: Մասերից յուրաքանչյուրը երշիկի նման ոլորեք ու օղակի ձև տվեք:

Տապակի վրա կալկա դրեք ու տեղադրեք օղաբլիթները:

Օղաբլիթները 10-15 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Մատուցեք տաք կամ սառը վիճակում:

Խորհուրդ: Օղաբլիթները պատրաստելիս կարող եք տարբեր գինիներով փորձարկումներ անել: Այս աղանդերը շատ համեղ է ստացվում կիսաքաղցր գինիներով:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս