Բաժիններ՝

Շոկոլադե սուֆլե՝ ռոմով

Բաղադրիչները՝

  • 200 գ դառը շոկոլադ
  • 2 բաժակ խիտ սերուցք
  • 2 ճ/գ շաքարավազ
  • 2 ճ/գ ժելատին
  • 1/2 բաժակ կաթ
  • 2 ճ/գ ռոմ

Պատրաստման եղանակը 

Ժելատինը թրջեք վեցապատիկ եռացրած սառեցրած ջրի մեջ: Ջուրը թափեք, ժելատինը խառնեք տաք կաթի հետ ու կրակի վրա տաքացրեք մինչև ժելատինի մասնիկները հալվեն, հասցրեք եռման աստիճանի:

Շոկոլադը հալեցրեք գոլորշու վրա, ավելացրեք շաքարի հետ հարած սերուցքն ու խառնեք: Լցրեք կաթի ու ժելատինի զանգվածը, ավելացրեք ռոմն ու կրկին խառնեք:

Կարդացեք նաև

Ստացված զանգվածը լցրեք տարաների մեջ ու սառեցրեք:

Մատուցելուց առաջ տարաները մի քանի վայրկյանով մտցրեք եռման ջրի մեջ, սուֆլեն հանեք տարաներից ու տեղադրեք ափսեի մեջ, ձևավորեք հալեցրած շոկոլադով, հատապտուղներով և անանուխի տերևներով:

Տեսանյութեր

Լրահոս