Բաժիններ՝

Նրբաբլիթներ խորվաթական ձևով

Բաղադրիչները՝ 4 բաժնի համար

  • 1 բաժակ ալյուր
  • 1,2-1,5 բաժակ կաթ
  • 2 ճ/գ շաքարավազ
  • 1 ճ/գ վանիլային շաքարավազ
  • 1 ձու
  • 4-5 ճ/գ բուսական յուղ
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • աղ

Մատուցելու համար՝ ըստ ճաշակի

  • մուրաբա, թարմ մրգեր, հարած սերուցք, պաղպաղակ կամ շոկոլադի մածուկ

Պատրաստման եղանակը

Ձուն հարեք սովորական շաքարավազի, վանիլային շաքարավազի ու մի փոքր աղի հետ, ավելացրեք ½ բաժակ տաք ջուր և կաթի կեսը: Խառնեք:

Կարդացեք նաև

Աստիճանաբար ավելացրեք ալյուրն ու փխրեցուցիչը՝ չդադարելով հարել, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան:

Ավելացրեք մնացած կաթը, 1 ճ/գ բուսական յուղը, խառնեք, թասը ծածկեք ու 30 րոպե թողեք:

Բարակ հատակով մեծ թավան տաքացրեք, հատակին մի փոքր բուսական յուղ քսեք և լցրեք խմորի բարակ շերտը:

Նրբաբլիթները երկու կողմից տապակեք, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:

Նրբաբլիթները մատուցեք չորս հատն իրար վրա դրած, մուրաբայով, պաղպաղակով, մրգերով, շոկոլադով կամ սերուցքով՝ առանձին կամ բոլորը միասին:

Խորհուրդ: Եթե ուզում եք զարմացնել ձեր հյուրերին, պատրաստի նրբաբլիթները լապշայի նման բարակ կտրատեք, լցրեք ափսեների մեջ, վրան մեղր լցրեք ու զարդարեք հարած սերուցքով, ընկուզեղենով ու շոկոլադով:

Տեսանյութեր

Լրահոս